Certificeringen

SCIOS Scope 12 Inspectie

Inspectie van Zonnestroom installaties voor Bedrijfspanden

 

Wij zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van SCIOS scope 12 inspecties

Zorgeloos en snel

Heeft de verzekering u verzocht een SCIOS scope 12 inspectie uit te voeren? Dan moet uw zonnepanelen installatie geïnspecteerd worden door een bedrijf met de juiste certificering. De inspectie is noodzakelijk om uw zonnestroominstallaties te verzekeren. Een SCIOS scope 12 omvat:

Binnen 48 uur offerte op maat

Wat is een SCIOS scope 12 inspectie?

De SCIOS scope 12 is een inspectie van Zonnestroominstallaties. Hierbij worden de zonnepanelen tot aan de omvormer tot aan de verdeelinrichting (meterkast) gecontroleerd.

De SCIOS scope 12 inspectiemethodiek is uitgebracht in 2020 en kan alleen worden uitgevoerd door bedrijven met de juiste certificering.

Deze veiligheidsinspectie kent een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) en hierop volgend een Periodieke Inspectie (PI). Nadat de EBI heeft plaatsgevonden, dient elke 5 jaar een PI te worden uitgevoerd.

Voor technische achtergrondinformatie, neem gerust contact met ons op

Binnen 48 uur offerte op maat

Uitstekend, Kundig en flexibel, komt afspraken keurig na.

Waarom een SCIOS scope 12 inspectie uitvoeren?

Zonnepanelen zorgen voor een verhoogd risico op storm- en of brandschade. Als eigenaar van een bedrijfspand krijgt u van de verzekeringsmaatschappij mogelijk de opdracht om een SCIOS scope 12 inspectie uit te laten voeren.

Indien er geen inspectie heeft plaatsgevonden, is mogelijke schade bij brand, instorting van het dak of het wegwaaien van zonnepanelen niet of verminderd verzekerd.
Middels een ‘Eerste Bijzondere Inspectie’ en de hierop volgende ‘Periodieke Inspecties’ beperkt u het brandrisico van uw PV-Installatie.

Binnen 48 uur offerte op maat

Certificering

Een SCIOS scope 12 inspectie mag alleen door inspectiebedrijven worden uitgevoerd met de juiste certificering. Deze certificatieregeling wordt onder accreditatie uitgevoerd en omvat zowel eisen aan het inspectiebedrijf als aan de uitvoerende inspecteur.

Schumacher Techniek Inspectie & Beheer is gecertificeerd voor het uitvoeren van SCIOS scope 12 inspecties.

SCIOS scope 12 - Inspectie

Hoe werkt Schumacher Techniek Inspectie & Beheer?

Een SCIOS scope 12 inspectie omvat:

Veiligheidsinspectie PV-installatie AC en DC zijdig

Inspectie van nieuwe en bestaande installatie

Visuele inspectie, metingen en beproevingen

Controle aanwezigheid documentatie en ballastplan

Controle aanwezigheid constructieberekening (vanaf 50 panelen

Binnen 48 uur offerte op maat

Er zijn gebreken geconstateerd, wat nu?

Na een SCIOS scope 12 inspectie ontvangt u binnen 14 dagen een overzichtelijke rapportage met eventuele gebreken die zijn geconstateerd tijdens de inspectie.

Indien gebreken zijn geconstateerd, adviseren wij u deze te laten herstellen door een erkend installateur.

Zodra de gebreken zijn hersteld door een erkend installateur en Schumacher Techniek de herstelverklaring heeft ontvangen of een herinspectie heeft uitgevoerd, dan wordt uw bedrijf door ons afgemeld in het landelijk SCIOS register.

Binnen 48 uur offerte op maat

Afspraak is afspraak; komt afspraken na, rapportages zijn van goede kwaliteit en duidelijk. Werkzaamheden zijn altijd correct uitgevoerd.

Arnold Schumacher en Renate de Bats

Over Schumacher Techniek Inspectie & Beheer

Schumacher Techniek Inspectie & Beheer is een gecertificeerd en onafhankelijke specialist op het gebied van veiligheidsinspecties m.b.t. de elektrische installatie. Onze klanten zijn divers; van winkelpand tot industrie, van garagebedrijven, horecagelegenheden tot Vereniging van Eigenaren.

Vakkundig Firma Schumacher is een vakkundig en erkend bedrijf. Wij hebben via mail alles kunnen regelen en Firma Schumacher is daar mee aan de gang gegaan en in zijn rapport zie ik dat er heel uitgebreid en vakkundig onderzoek is gedaan. De Prijs die afgesproken was is ook zo gebleven, dus heel erg te spreken over deze Firma en ik beveel de Firma Schumacher daarom ook aan bij iedereen.

In 5 stappen een volledige inspectie

Stap 1
Offerte aanvragen
Offerte

De prijs is afhankelijk van soort inspectie, aantal m² en het aantal verdeelinrichtingen (meterkasten). Soms wordt er vooraf een bezoek gebracht.

Stap 2
Datum inplannen
Datum

Bij akkoord offerte incl. inspectieplan, wordt een datum ingepland. 

Stap 3
Uitvoering inspectie
Inspectie
Schumacher Techniek Oosterhout NEN Scios 12

De inspectie wordt uitgevoerd volgens het overeengekomen inspectieplan.

Stap 4
Aanleveren rapportage
Rapportage

Alle gebreken worden middels tekst, meetgegevens en foto’s in een rapportage verwerkt en naar de klant verstuurd.

Stap 5
Gebreken herstellen
Herstellen

Indien geconstateerd, adviseren wij de gebreken te laten herstellen door een erkend installateur. De opgestelde herstelverklaring of de rapportage van de her-inspectie kunnen naar de verzekeringsadviseur of -maatschappij worden verstuurd.

Veelgestelde vragen

Een SCIOS scope 12 inspectie kan door uw verzekering worden vereist indien u gebruik maakt van zonnepanelen. Heeft u een verzoek van de verzekering ontvangen? Vraag dan een offerte aan en ontdek wat Schumacher Techniek voor u kan betekenen.

Nee, wij voeren alleen inspectiewerkzaamheden uit. 

De prijsindicatie is afhankelijk van het aantal zonnepanelen, aantal omvormers, aantal verdeelinrichtingen en de bereikbaarheid van de zonnepanelen. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Na de inspectie ontvangt u binnen 14 dagen een volledige rapportage.

Nee, wij voeren alleen inspectiewerkzaamheden uit

Binnen 48 uur offerte op maat

Vraag uw offerte aan

Waarvoor wilt u een offerte?

Onderstaande velden alleen invullen indien opdrachtgever iemand anders is. Bent u de opdrachtgever? Klik dan op "volgende".
Onderstaande vragen invullen indien u "openveld" hebt gekozen bij opstelling PV panelen. Anders op "volgende" klikken.
Onderstaande velden alleen invullen indien opdrachtgever iemand anders is. Bent u de opdrachtgever? Klik dan op "volgende".