Certificeringen

SCIOS Scope 10 Inspectie

Inspectie van Elektrisch materieel voor bedrijfspanden
 

Wij zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van SCIOS scope 10 inspecties

Beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico

SCIOS Scope 10 is een methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico. Deze inspectie is gericht op de brandveiligheid van installaties en de daarop aangesloten apparatuur, in relatie tot de wijze van gebruik en de omgeving.

Een SCIOS scope 10 inspectie kan als een op zichzelf staande inspectie worden uitgevoerd, maar ook in aanvulling op een SCIOS scope 8/NEN3140-inspectie. Met deze combinatie is naast de brandveiligheid ook de arbeidsveiligheid gewaarborgd.

Vraag nu een offerte aan bij Schumacher techniek. Uw ontvangt binnen 14 dagen na de inspectie een overzichtelijke rapportage met eventuele gebreken die zijn geconstateerd.

Binnen 48 uur offerte op maat

Klantgericht, Schumacher Techniek is een prettige partij voor ons om mee samen te werken. Adequaat, snel zonder aan kwaliteit in te boeten.

SCIOS scope 10 - Inspectie

Hoe werkt Schumacher Techniek Inspectie & Beheer?

Een SCIOS scope 10 inspectie volgens NTA8220 omvat:

Periodieke Inspectie van bestaande installaties

Visuele inspectie, metingen en beproevinge

Steekproef

Thermografisch
Onderzoek

Binnen 48 uur offerte op maat

Waarom een SCIOS scope 10 inspectie uitvoeren?

Uit onderzoek is gebleken, dat kortsluiting de meest voorkomende brandoorzaak is. De verzekeringsmaatschappij vereist een SCIOS scope 10 inspectie om:

Binnen 48 uur offerte op maat

Certificering

Schumacher Techniek behoorde tot de 1e tien inspectiebedrijven die in bezit waren van de certificeringen voor de SCIOS scope 10. Jaarlijks wordt zowel het administratieve proces als de praktische uitvoering ge-audit door DEKRA.

Zeer professioneel. Bedrijf houdt zich strikt aan de gemaakte afspraken en voert ze vlekkeloos uit.

Er zijn gebreken geconstateerd, wat nu?

Na een SCIOS scope 10 inspectie ontvangt u binnen 14 dagen een overzichtelijke rapportage met eventuele gebreken die zijn geconstateerd tijdens de inspectie.

Indien gebreken zijn geconstateerd, adviseren wij u deze te laten herstellen door een erkend installateur.

Zodra de gebreken zijn hersteld en Schumacher Techniek de herstelverklaring heeft ontvangen of een herinspectie heeft uitgevoerd, dan wordt uw bedrijf door ons afgemeld in het landelijk SCIOS register.

Binnen 48 uur offerte op maat

Goed, professioneel kundig en neemt de tijd om alles goed uit te leggen.

Arnold Schumacher en Renate de Bats

Over Schumacher Techniek Inspectie & Beheer

Schumacher Techniek Inspectie & Beheer is een gecertificeerd en onafhankelijke specialist op het gebied van veiligheidsinspecties m.b.t. de elektrische installatie. Onze klanten zijn divers; van winkelpand tot industrie, van garagebedrijven, horecagelegenheden tot Vereniging van Eigenaren.

Vakkundig Firma Schumacher is een vakkundig en erkend bedrijf. Wij hebben via mail alles kunnen regelen en Firma Schumacher is daar mee aan de gang gegaan en in zijn rapport zie ik dat er heel uitgebreid en vakkundig onderzoek is gedaan. De Prijs die afgesproken was is ook zo gebleven, dus heel erg te spreken over deze Firma en ik beveel de Firma Schumacher daarom ook aan bij iedereen.

In 5 stappen een volledige inspectie

Stap 1
Offerte aanvragen
Offerte

De prijs is afhankelijk van soort inspectie, aantal m² en het aantal verdeelinrichtingen (meterkasten). Soms wordt er vooraf een bezoek gebracht.

Stap 2
Datum inplannen
Datum

Bij akkoord offerte incl. inspectieplan, wordt een datum ingepland. 

Stap 3
Uitvoering inspectie
Inspectie
Schumacher Techniek Oosterhout NEN Scios 12

De inspectie wordt uitgevoerd volgens het overeengekomen inspectieplan.

Stap 4
Aanleveren rapportage
Rapportage

Alle gebreken worden middels tekst, meetgegevens en foto’s in een rapportage verwerkt en naar de klant verstuurd.

Stap 5
Gebreken herstellen
Herstellen

Indien geconstateerd, adviseren wij de gebreken te laten herstellen door een erkend installateur. De opgestelde herstelverklaring of de rapportage van de her-inspectie kunnen naar de verzekeringsadviseur of -maatschappij worden verstuurd.

Veelgestelde vragen

De SCIOS scope 10 is een inspectie die door uw verzekering kan worden vereist. Tijdens deze inspectie beoordelen wij uw elektrisch materieel op brandrisico. Heeft u een verzoek van de verzekering ontvangen? Vraag dan een offerte aan en ontdek wat Schumacher Techniek voor u kan betekenen.

Nee, wij voeren alleen inspectiewerkzaamheden uit. Hierdoor kunnen we onze onafhankelijkheid garanderen.

Jazeker! Voor deze inspectie hebben wij de benodigde certificering:

  • Certificering voor SCIOS scope 10

Jaarlijks wordt zowel het administratieve proces als de praktische uitvoering ge-audit door DEKRA.

De prijsindicatie is afhankelijk van het aantal m² en het aantal verdeelinrichtingen (meterkasten). Vraag een vrijblijvend offerte aan om een beter beeld te krijgen of neem contact met ons op.

Na de inspectie ontvangt u binnen 14 dagen een volledige rapportage.

Nee, wij voeren alleen inspectiewerkzaamheden uit.

De SCIOS Scope 10 inspectie is gericht op het beoordelen van elektrisch materieel (zowel de vaste installatie als op alle aangesloten apparatuur) wat betreft de brandveiligheid in gebouwen, in relatie tot het gebruik ervan en de risicofactoren in de omgeving.

De norm NEN 3140 is in basis gericht op aanraakveiligheid en beperkt zich tot de vaste gebouwgebonden installatie

De SCIOS Scope 10 inspectie kan als een op zichzelf staande inspectie worden uitgevoerd, maar ook in aanvulling op een NEN 3140/ SCIOS scope 8. Met deze combinatie is naast de brandveiligheid ook de arbeidsveiligheid gewaarborgd.

Binnen 48 uur offerte op maat

Vraag uw offerte aan

Waarvoor wilt u een offerte?

Onderstaande velden alleen invullen indien opdrachtgever iemand anders is. Bent u de opdrachtgever? Klik dan op "volgende".
Onderstaande vragen invullen indien u "openveld" hebt gekozen bij opstelling PV panelen. Anders op "volgende" klikken.
Onderstaande velden alleen invullen indien opdrachtgever iemand anders is. Bent u de opdrachtgever? Klik dan op "volgende".